Die verliezen worden voor een groot deel veroorzaakt door de grote investeringen die Uber nog altijd moet doen in de verdere uitbouw en geografische spreiding van het bedrijf. Dat werpt vruchten af want het bedrag aan boekingen verdubbelde in het tweede kwartaal bijna tot 8,7 miljard dollar.

119 procent meer omzet

Dat leverde Uber zelf een omzet op van 1,75 miljard dollar, 119 procent meer dan een jaar eerder en ook weer 17 procent meer dan in de voorafgaande drie maanden. Het aantal boekingen nam met 150 procent toe, met vooral een sterke groei in zich nog ontwikkelende markten als India en Rusland.

Meer klanten ondanks kritiek

Analisten leiden uit die mooie groeicijfers af dat veel klanten van Uber zich weinig aantrekken van alle negatieve publiciteit die de laatste tijd rond het bedrijf waart. Uber is er bijvoorbeeld nog niet in geslaagd een vervanger te vinden voor CEO/oprichter Travis Kalanick die vanwege een reeks conflicten is opgestapt.