Dieprode cijfers voor Uber in tweede kwartaal

Uber ziet de activiteiten de laatste tijd fors toenemen. Desondanks lijdt de taxidienst nog steeds enorme verliezen. In het tweede kwartaal eindigde Uber voor 645 miljoen dollar in het rood, wat wel iets beter was dan de 708 miljoen dollar verlies over dezelfde periode vorig jaar.

Die verliezen worden voor een groot deel veroorzaakt door de grote investeringen die Uber nog altijd moet doen in de verdere uitbouw en geografische spreiding van het bedrijf. Dat werpt vruchten af want het bedrag aan boekingen verdubbelde in het tweede kwartaal bijna tot 8,7 miljard dollar.

119 procent meer omzet

Dat leverde Uber zelf een omzet op van 1,75 miljard dollar, 119 procent meer dan een jaar eerder en ook weer 17 procent meer dan in de voorafgaande drie maanden. Het aantal boekingen nam met 150 procent toe, met vooral een sterke groei in zich nog ontwikkelende markten als India en Rusland.

Meer klanten ondanks kritiek

Analisten leiden uit die mooie groeicijfers af dat veel klanten van Uber zich weinig aantrekken van alle negatieve publiciteit die de laatste tijd rond het bedrijf waart. Uber is er bijvoorbeeld nog niet in geslaagd een vervanger te vinden voor CEO/oprichter Travis Kalanick die vanwege een reeks conflicten is opgestapt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dieprode cijfers voor Uber in tweede kwartaal - Automobielmanagement.nl

Dieprode cijfers voor Uber in tweede kwartaal

Uber ziet de activiteiten de laatste tijd fors toenemen. Desondanks lijdt de taxidienst nog steeds enorme verliezen. In het tweede kwartaal eindigde Uber voor 645 miljoen dollar in het rood, wat wel iets beter was dan de 708 miljoen dollar verlies over dezelfde periode vorig jaar.

Die verliezen worden voor een groot deel veroorzaakt door de grote investeringen die Uber nog altijd moet doen in de verdere uitbouw en geografische spreiding van het bedrijf. Dat werpt vruchten af want het bedrag aan boekingen verdubbelde in het tweede kwartaal bijna tot 8,7 miljard dollar.

119 procent meer omzet

Dat leverde Uber zelf een omzet op van 1,75 miljard dollar, 119 procent meer dan een jaar eerder en ook weer 17 procent meer dan in de voorafgaande drie maanden. Het aantal boekingen nam met 150 procent toe, met vooral een sterke groei in zich nog ontwikkelende markten als India en Rusland.

Meer klanten ondanks kritiek

Analisten leiden uit die mooie groeicijfers af dat veel klanten van Uber zich weinig aantrekken van alle negatieve publiciteit die de laatste tijd rond het bedrijf waart. Uber is er bijvoorbeeld nog niet in geslaagd een vervanger te vinden voor CEO/oprichter Travis Kalanick die vanwege een reeks conflicten is opgestapt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding