Het Chinese autobedrijf heeft in een bericht aan de beurs van Hong Kong, waar het genoteerd is, laten weten dat er ‘substantiële onzekerheid’ bestaat over de vraag of het te zijner tijd inderdaad een bod uit zal brengen. "De onderneming heeft geen enkele relatie opgebouwd met de directeuren van FCA en is tot nu toe ook niet enig gesprek aangegaan of heeft een overeenkomst ondertekend met welke medewerker van FCA dan ook."

Te klein, te weinig vermogen 
Great Wall Motors lijkt daarmee te bevestigen dat het eigenlijk veel te klein is en dus ook te weinig geld heeft om een grote speler als FCA te kunnen kopen. Fiat Chrysler Automobiles verklaarde zelf al eerder dat er geen enkel contact was geweest met de Chinese geïnteresseerde. Als de plannen inderdaad niet door gaan, dan zal Great Wall Motors zich in allerijl zelf moeten storten op elektrische auto’s terwijl FCA en topman Sergio Marchionne nog steeds op zoek moeten naar een geschikte partner.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding