FCA zegt nog wel dat ‘we van tijd tot tijd worden benaderd over potentiele strategische transacties die we dan zullen evalueren in overeenstemming met de verantwoordelijkheden tegenover de stakeholders. Het beleid is echter om geen commentaar te geven op geruchten in de markt.’

FCA zegt tot nu toe ook niets over de aanhoudende geruchten dat het Alfa Romeo en Maserati zou willen verkopen of mogelijk verzelfstandigen. Zo’n deal zou zeker 8,3 miljard dollar in het laatje kunnen brengen, berekent financieel persbureau Bloomberg. FCA zelf zou dan afgeslankt tot de meer massamerken Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge en Ram een geschikter kandidaat zijn voor een de overname of samenwerking die CEO Sergio Marchionne zo graag zou willen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding