Omslag? ‘VW en Fiat Chrysler samen in SUV’s’

De vrijages met mogelijke partners voor Fiat Chrysler Automobiles blijven aanhouden, ook na het stuk lopen van de toenaderingspoging van Great Wall Motors. Meldde de Wall Street Journal vorige week dat FCA wil samenwerken met Volkswagen bij de bouw van kleine bestelwagens, nu voegt thecarconnection.com er aan toe dat die samenwerking ook SUV’s betreft.

VW zou daarmee wat kunnen doen aan haar te kleine aanbod aan van soort auto’s op de Amerikaanse markt terwijl FCA mogelijk toch de zo gewenste vaste partner binnen zou halen.

Eind goed al goed? 
Al weer geruime tijd geleden riep CEO Sergio Marchionne van FCA dat hij graag een telefoontje kreeg van zijn collega Matthias Müller van Volkswagen om over samenwerking en mogelijk zelfs een overname te praten. Die verhalen liepen al snel dood maar nu lijken beide autobouwers elkaar toch te hebben gevonden. Volkswagen zou met zo’n alliantie haar positie op de Amerikaanse markt danig kunnen versterken. In de eerste zeven maanden van dit jaar verkocht het Duitse concern er alles bij elkaar 188.329 voertuigen, een schijntje vergeleken bij de 1.206.969 die bij Fiat Chrysler op de teller staat.

VW: te weinig grote modellen

VW heeft veel te weinig van de grotere auto’s die de Amerikanen momenteel graag willen, Fiat Chrysler juist wel met haar merken Jeep alsmede Dodge en Ram. Bovendien kan FCA de Duitse collega’s ook introduceren bij haar partner Waymo, de autonoom-rijden dochter van Google die VW een handje kan helpen bij het ontwikkelen van zelfrijdende voertuigen. FCA kan op haar beurt vooral baat hebben bij samenwerking op de Europese markt waar de Volkswagen Groep tot nu toe de grootste is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Omslag? ‘VW en Fiat Chrysler samen in SUV’s’ - Automobielmanagement.nl

Omslag? ‘VW en Fiat Chrysler samen in SUV’s’

De vrijages met mogelijke partners voor Fiat Chrysler Automobiles blijven aanhouden, ook na het stuk lopen van de toenaderingspoging van Great Wall Motors. Meldde de Wall Street Journal vorige week dat FCA wil samenwerken met Volkswagen bij de bouw van kleine bestelwagens, nu voegt thecarconnection.com er aan toe dat die samenwerking ook SUV’s betreft.

VW zou daarmee wat kunnen doen aan haar te kleine aanbod aan van soort auto’s op de Amerikaanse markt terwijl FCA mogelijk toch de zo gewenste vaste partner binnen zou halen.

Eind goed al goed? 
Al weer geruime tijd geleden riep CEO Sergio Marchionne van FCA dat hij graag een telefoontje kreeg van zijn collega Matthias Müller van Volkswagen om over samenwerking en mogelijk zelfs een overname te praten. Die verhalen liepen al snel dood maar nu lijken beide autobouwers elkaar toch te hebben gevonden. Volkswagen zou met zo’n alliantie haar positie op de Amerikaanse markt danig kunnen versterken. In de eerste zeven maanden van dit jaar verkocht het Duitse concern er alles bij elkaar 188.329 voertuigen, een schijntje vergeleken bij de 1.206.969 die bij Fiat Chrysler op de teller staat.

VW: te weinig grote modellen

VW heeft veel te weinig van de grotere auto’s die de Amerikanen momenteel graag willen, Fiat Chrysler juist wel met haar merken Jeep alsmede Dodge en Ram. Bovendien kan FCA de Duitse collega’s ook introduceren bij haar partner Waymo, de autonoom-rijden dochter van Google die VW een handje kan helpen bij het ontwikkelen van zelfrijdende voertuigen. FCA kan op haar beurt vooral baat hebben bij samenwerking op de Europese markt waar de Volkswagen Groep tot nu toe de grootste is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding