Aanstormend talent ofwel ‘young professionals’ zonder vast contract kunnen rekenen op gemiddeld rond de 60.000 euro. Zij hebben dus kennelijk wel veel ruimte voor groei. Die ‘nieuwkomers’ verdienen met 67.500 euro het meest in projectmanagement en het minst, 60.600 euro, op de financiële afdelingen. In al die salarissen zijn variabele elementen zoals bonussen wel meegeteld.

Andere branches betalen nog beter
Overigens liggen de salarissen van het management in de auto-industrie daarmee wel twee tot drie procent lager dan in het Duitse bedrijfsleven als geheel, berekent Handelsblatt. "Maar voor wie in de Duitse autosector werkt, liggen de verdiensten desalniettemin wel op een zeer hoog niveau," zegt Thomas Gruhle, salarisexpert bij onderzoeksbureau Korn Ferry dat de gegevens van 366.000 Duitse werknemers bij elkaar zocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding