Duitse autohandel bezorgd over Amazon

Ruim de helft van de Duitse autohandelaren vinden de komst van internetgigant Amazon in hun branche een risico. Slechts één op de tien denkt positief over het verkopen van auto’s door Amazon.

Dat blijkt uit een studie van Marktforschung Plus uit Neurenberg onder 275 medewerkers van autobedrijven in Duitsland. Amazon verkoopt inmiddels al auto’s in de Verenigde Staten en op bescheiden schaal in Duitsland en andere Europese landen maar wil dat snel verder opvoeren. Driekwart van de ondervraagden in het onderzoek zegt van die plannen op de hoogte te zijn. 52 procent maakt zich er zorgen over, vooral omdat men vreest dat de handel straks alleen nog voertuigen van Amazon hoeft uit te leveren. Niet meer dan 10 procent ziet in Amazon wel een kans voor het eigen bedrijf.

Marktforschung Plus ondervroeg ook ruim 1.000 autokopers. Hier zegt een kwart dat ze wel interesse zou hebben om een auto via het internetbedrijf te kopen, vooral omdat ze denken dat dat goedkoper zal zijn. De meesten geven echter toch de voorkeur aan een dealer omdat je daar terecht kunt voor individueel advies, de auto’s met eigen ogen kunt zien en aan kan raken en ook een proefrit kan maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse autohandel bezorgd over Amazon - Automobielmanagement.nl

Duitse autohandel bezorgd over Amazon

Ruim de helft van de Duitse autohandelaren vinden de komst van internetgigant Amazon in hun branche een risico. Slechts één op de tien denkt positief over het verkopen van auto’s door Amazon.

Dat blijkt uit een studie van Marktforschung Plus uit Neurenberg onder 275 medewerkers van autobedrijven in Duitsland. Amazon verkoopt inmiddels al auto’s in de Verenigde Staten en op bescheiden schaal in Duitsland en andere Europese landen maar wil dat snel verder opvoeren. Driekwart van de ondervraagden in het onderzoek zegt van die plannen op de hoogte te zijn. 52 procent maakt zich er zorgen over, vooral omdat men vreest dat de handel straks alleen nog voertuigen van Amazon hoeft uit te leveren. Niet meer dan 10 procent ziet in Amazon wel een kans voor het eigen bedrijf.

Marktforschung Plus ondervroeg ook ruim 1.000 autokopers. Hier zegt een kwart dat ze wel interesse zou hebben om een auto via het internetbedrijf te kopen, vooral omdat ze denken dat dat goedkoper zal zijn. De meesten geven echter toch de voorkeur aan een dealer omdat je daar terecht kunt voor individueel advies, de auto’s met eigen ogen kunt zien en aan kan raken en ook een proefrit kan maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding