Renault kon dat project vrijwel direct realiseren door de overname van een technologisch en productiecentrum dat chipsfabrikant Intel wilde sluiten. Ook alle 280 hoog-gekwalificeerde medewerkers van Intel zijn overgegaan naar Renault.

Kans meteen aangegrepen 

"Dat was een kans die we meteen hebben aangegrepen," zegt Alexandre Corjon, directeur van Renault Software. "Door de vestiging van Intel over te nemen hebben we in één keer een volledig opgetuigde organisatie en winnen we veel tijd. Normaal zou het ons zeker drie tot vijf jaar hebben gekost om zo’n team deskundigen bij elkaar te krijgen. De waarde in de auto-industrie verschuift steeds meer naar de logistieke transformatie, het is dus belangrijk voor ons om daarbij voorop te lopen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding