Het ging daarbij om reisjes die gemaakt zijn van 2010 tot en met 2013, heeft Bild am Sonntag gemeld. Pötsch was in die jaren financieel directeur bij Volkswagen en mocht de vliegtuigen ook voor privé doeleinden gebruiken. De Duitse krant schreef al eerder over dit vermeende voordeeltje maar heeft er nog nooit een prijskaartje aan gehangen. De Volkswagen Groep heeft in 2014 de interne regels voor dergelijke privé uitgaven van directieleden en hoge managers aangescherpt. Daarop heeft een reeks betrokkenen, waaronder dus ook Pötsch, ook de rekeningen uit het verleden vereffend. Een woordvoerder van VW heeft de nadere regels toegelicht maar weigert verder in te gaan op de genoemde bedragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding