Autofabrikant haalt 90 miljoen op voor vliegende auto’s

De fabrikant van vliegende auto’s Lilium Aviation heeft 90 miljoen euro opgehaald om haar plannen verder te verwezenlijken.

Het grootste deel kwam van de Chinese internetgigant Tencent maar daarnaast leverden ook de koninklijke familie van Liechtenstein en investeringsfondsen van de oprichters van Twitter en Skype een bijdrage. Eerder werd al 10 miljoen bij elkaar geschraapt zodat de kas van de Duitse start-up nu gevuld is met 100 miljoen euro.

Verticaal stijgen en landen 

Lilium Aviation heeft al proefvluchten uitgevoerd met een klein elektrisch vliegtuigje voor twee personen dat verticaal kan opstijgen en landen. Dat vliegtuigje heeft drie kleine elektrische motoren en kan een snelheid halen van 300 kilometer per uur. Het bedrijfje, dat pas twee jaar geleden werd opgericht, wil tot nu toe niet zeggen wanneer het daadwerkelijk de eerste producten op de markt denkt te lanceren.
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autofabrikant haalt 90 miljoen op voor vliegende auto’s - Automobielmanagement.nl

Autofabrikant haalt 90 miljoen op voor vliegende auto’s

De fabrikant van vliegende auto’s Lilium Aviation heeft 90 miljoen euro opgehaald om haar plannen verder te verwezenlijken.

Het grootste deel kwam van de Chinese internetgigant Tencent maar daarnaast leverden ook de koninklijke familie van Liechtenstein en investeringsfondsen van de oprichters van Twitter en Skype een bijdrage. Eerder werd al 10 miljoen bij elkaar geschraapt zodat de kas van de Duitse start-up nu gevuld is met 100 miljoen euro.

Verticaal stijgen en landen 

Lilium Aviation heeft al proefvluchten uitgevoerd met een klein elektrisch vliegtuigje voor twee personen dat verticaal kan opstijgen en landen. Dat vliegtuigje heeft drie kleine elektrische motoren en kan een snelheid halen van 300 kilometer per uur. Het bedrijfje, dat pas twee jaar geleden werd opgericht, wil tot nu toe niet zeggen wanneer het daadwerkelijk de eerste producten op de markt denkt te lanceren.
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding