Trump draait ontdekker van ‘dieselgate’ een poot uit

De Amerikaanse milieudienst Environmental Protection Agency EPA, die twee jaar geleden het gesjoemel met dieselmotoren ontdekte, moet drastisch bezuinigen. De dienst zou daarmee weer terug zijn op de omvang die het in de jaren tachtig had.

President Donald Trump heeft in februari Scott Pruitt benoemd tot nieuwe directeur van de EPA. Onder zijn bewind zijn inmiddels al 500 van de bijna 14.500 arbeidsplaatsen geschrapt maar Pruitt wil nu dat er nog eens 3.000 medewerkers met vervroegd pensioen gaan, meldt Reuters op basis van anonieme bronnen binnen de milieudienst zelf. "Zij hebben jaren hard gewerkt en hebben nu recht op een rustige tijd," rechtvaardigt Pruitt zijn beslissing.

Budget fors lager 

De regering van de niet erg milieugezinde president Trump heeft al eerder laten weten dat het budget van de Environmental Protection Agency drastisch wordt teruggedraaid. Voor het komende financiële jaar tot oktober 2018 is de dienst 5,7 miljard dollar toegewezen, dat is liefst 2,6 miljard dollar lager dan over het nu lopende jaar. Pruitt was overigens vroeger openbaar aanklager in Oklahama en heeft in die rol verschillende rechtszaken tegen de EPA gevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Trump draait ontdekker van ‘dieselgate’ een poot uit - Automobielmanagement.nl

Trump draait ontdekker van ‘dieselgate’ een poot uit

De Amerikaanse milieudienst Environmental Protection Agency EPA, die twee jaar geleden het gesjoemel met dieselmotoren ontdekte, moet drastisch bezuinigen. De dienst zou daarmee weer terug zijn op de omvang die het in de jaren tachtig had.

President Donald Trump heeft in februari Scott Pruitt benoemd tot nieuwe directeur van de EPA. Onder zijn bewind zijn inmiddels al 500 van de bijna 14.500 arbeidsplaatsen geschrapt maar Pruitt wil nu dat er nog eens 3.000 medewerkers met vervroegd pensioen gaan, meldt Reuters op basis van anonieme bronnen binnen de milieudienst zelf. "Zij hebben jaren hard gewerkt en hebben nu recht op een rustige tijd," rechtvaardigt Pruitt zijn beslissing.

Budget fors lager 

De regering van de niet erg milieugezinde president Trump heeft al eerder laten weten dat het budget van de Environmental Protection Agency drastisch wordt teruggedraaid. Voor het komende financiële jaar tot oktober 2018 is de dienst 5,7 miljard dollar toegewezen, dat is liefst 2,6 miljard dollar lager dan over het nu lopende jaar. Pruitt was overigens vroeger openbaar aanklager in Oklahama en heeft in die rol verschillende rechtszaken tegen de EPA gevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding