ATU is er echter nog lang niet want onder de nieuwe eigenaar moeten de personeelskosten de komende drie jaar 15 miljoen euro omlaag wat tot een forse ontslaggolf zal gaan leiden.

In het boekjaar tot eind juni wist ATU de omzet met 0,7 procent op te voeren naar rond de één miljard euro. Bovendien werd er voor het eerst in jaren weer een operationele winst geboekt. Bij de werkplaatsen zelf daalden de personeelskosten al met negen procent maar bij de centrale namen ze juist met negen procent toe. ATU wil dat laatste zien terug te dringen door te investeren in moderner IT.

"De huren van onze panden zijn een stuk verlaagd, we hebben geen schulden meer en we hebben een investeerder aan boord die op lange termijn strategisch met ons mee wil denken. We plannen voor de komende jaren dan ook een duidelijke groei," zegt directeur Jörg Werner. ATU denkt er over zich ook te begeven in de verhuur van elektrische fietsen, een sector die ook in Duitsland snel groeit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding