De arbeiders zijn vooral verbolgen over zwaardere werktijden en verdere flexibilisering rond de komst van de XC40 die in november in Gent van de band moet gaan rollen. Aan de ene kant gaat de productie daardoor op een andere snelheid draaien waardoor mensen moeten verdwijnen terwijl tegelijkertijd wel overwerk wordt verwacht van toch al overbelaste werknemers, stelt ABVV Metaal.

"Het is al genoeg om vijf dagen per week te werken. Daar komt nog eens een zesde bij. Bovendien is overwerk straks verplicht bij tekorten, wat problemen gaat geven in het privéleven van de mensen." De bonden verwachten dat de middagploeg zich bij de staking zal aansluiten. Bij de Belgische fabriek van Volvo Cars werken in totaal rond de 5.000 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding