Nu willen die Chinese eigenaren echter tot 40 procent van de aandelen weer in Milaan in de handel brengen. Ze mikken daarbij op een prijs rond de 7 euro per aandeel waarmee Pirelli als geheel nu 8 miljard waard zou zijn. Die waardering ligt daarmee wel hoger dan die van concurrenten als Michelin of Continental.

Roadshow 

ChemChina begint deze week met de zogenaamde roadshow voor investeerders en denkt de beursgang in de eerste week van oktober te realiseren. De Chinese onderneming heeft al laten weten dat het bij die gelegenheid ook meer afstand zal nemen van de dagelijkse leiding van de bandenfabrikant en te zijner tijd haar belang tot onder de 50 procent zal afbouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding