Ford vindt partner in India

Ford gaat een strategische samenwerking aan met het Indiase Mahindra & Mahindra.

De alliantie gaat zich niet alleen bezig houden met de autoproductie maar richt zich ook op de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals elektrificatie, connected car diensten en mobiliteitsprogramma’s. Ford kan daarbij vooral profiteren van de kennis en ervaring van de Indiase partner op het gebied van lage-kosten auto’s.

Daarnaast wil Ford samen met Mahindra & Mahindra nieuwe verkoopconcepten voor de Indiase markt opzetten. Uiteindelijk staat daarbij het samenvoegen van de dealernetwerken van beide fabrikanten op de agenda. Mahindra & Mahindra heeft momenteel een marktaandeel van 8 procent op de snelgroeiende Indiase automarkt terwijl Ford niet verder komt dan 2,5 procent. Een klein half jaar geleden besloot General Motors juist India volledig de rug toe te keren en zich te concentreren op meer lucratieve landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford vindt partner in India - Automobielmanagement.nl

Ford vindt partner in India

Ford gaat een strategische samenwerking aan met het Indiase Mahindra & Mahindra.

De alliantie gaat zich niet alleen bezig houden met de autoproductie maar richt zich ook op de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals elektrificatie, connected car diensten en mobiliteitsprogramma’s. Ford kan daarbij vooral profiteren van de kennis en ervaring van de Indiase partner op het gebied van lage-kosten auto’s.

Daarnaast wil Ford samen met Mahindra & Mahindra nieuwe verkoopconcepten voor de Indiase markt opzetten. Uiteindelijk staat daarbij het samenvoegen van de dealernetwerken van beide fabrikanten op de agenda. Mahindra & Mahindra heeft momenteel een marktaandeel van 8 procent op de snelgroeiende Indiase automarkt terwijl Ford niet verder komt dan 2,5 procent. Een klein half jaar geleden besloot General Motors juist India volledig de rug toe te keren en zich te concentreren op meer lucratieve landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding