Nissan Motor Co., opgericht in 1933, deed er 73 jaar over om de eerste 100 miljoen te halen. Voor de volgende 50 miljoen was echter niet meer dan elf jaar nodig. Van die eerste 100 miljoen exemplaren werd driekwart nog gebouwd in Japanse fabrieken terwijl de verhouding voor de laatste 50 miljoen auto’s juist andersom ligt.

Die internationalisatie begon in 1971 met een fabriek in Mexico, in 1980 gevolgd door de eerste fabriek in de VS. In 1985 kwam vervolgens ook de grote Europese fabriek in het Noord-Engelse Sunderland in bedrijf. "We zien deze prestatie als resultaat van 84 jaar onophoudelijke steun van alle betrokkenen in de hele wereld, inclusief onze werknemers, dealers, leveranciers en plaatselijke gemeenschappen alsmede de ontelbare klanten die een auto van Nissan hebben gekozen," staat in een verklaring.

Bekijk onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding