Opel-fabrieken niet zo efficiënt als die van PSA

De fabrieken van PSA zijn productiever dan die van het net ingelijfde Opel en haar Britse zusje Vauxhall.

"Ik heb kortgeleden de Opelfabrieken in Zaragoza en in Russelsheim bezocht. De verschillen die ik heb gezien schijnen aardig groot," zei topman Carlos Tavares in Frankfurt. "Wat we tot nu toe constateren is dat PSA productiever en efficiënter is dan de Opel-vestigingen. Ik verwacht echter ook situaties aan te treffen waar Opel het beter doet dan PSA, daar kunnen wij dus wat van leren."

Opel/Vauxhall heeft momenteel zes assemblagefabrieken in Europa. Behalve in Zaragoza en Russelsheim gaat het om Ellesmere Port en Luton in Groot-Brittannië, Eisenach in Duitsland en Gliwice in Polen. Daarnaast bouwt Opel motoren in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. Hoewel PSA bij de overname van Opel/Vauxhall wel garanties heeft afgegeven voor de Duitse vestigingen is zeker de toekomst van de andere Europese fabrieken voorshands nog niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel-fabrieken niet zo efficiënt als die van PSA - Automobielmanagement.nl

Opel-fabrieken niet zo efficiënt als die van PSA

De fabrieken van PSA zijn productiever dan die van het net ingelijfde Opel en haar Britse zusje Vauxhall.

"Ik heb kortgeleden de Opelfabrieken in Zaragoza en in Russelsheim bezocht. De verschillen die ik heb gezien schijnen aardig groot," zei topman Carlos Tavares in Frankfurt. "Wat we tot nu toe constateren is dat PSA productiever en efficiënter is dan de Opel-vestigingen. Ik verwacht echter ook situaties aan te treffen waar Opel het beter doet dan PSA, daar kunnen wij dus wat van leren."

Opel/Vauxhall heeft momenteel zes assemblagefabrieken in Europa. Behalve in Zaragoza en Russelsheim gaat het om Ellesmere Port en Luton in Groot-Brittannië, Eisenach in Duitsland en Gliwice in Polen. Daarnaast bouwt Opel motoren in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. Hoewel PSA bij de overname van Opel/Vauxhall wel garanties heeft afgegeven voor de Duitse vestigingen is zeker de toekomst van de andere Europese fabrieken voorshands nog niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding