Tegenwoordig rollen in de fabriek in het voormalige Oost-Duitsland, onder de beroemde Wartburg, de Corsa, de ADAM en haar zusjes ADAM ROCKS en ADAM S van de band. De fabriek telt momenteel 1.800 werknemers en behoort volgens Opel tot één van de modernste en milieuvriendelijkste autofabrieken ter wereld.

Open dag 

"Sinds de opening 25 jaar geleden heeft Opel Eisenach de lat steeds weer hoger gelegd," zegt directeur Pieter Ruts. "We hebben een nieuw productiesysteem ontwikkeld en een uitgekiend logistiek systeem in werking gesteld." Ruts heeft zaterdag 30 september zijn mensen, hun familie en andere genodigden uitgenodigd voor een open dag. Of CEO Carlos Tavares van PSA daar ook zal zijn vermeld de geschiedenis niet. Hij stelde net vorige week dat de fabrieken van Opel niet zo efficient en productief zijn als die van PSA zelf. "In sommige opzichten is er sprake van grote verschillen," aldus Tavares.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding