Daar moet aan het begin van de jaren twintig dan ook de eerste volledig-elektrische SUV voor de Amerikaanse markt van de band rollen. Daaraan voorafgaand wordt volgend jaar al begonnen met de bouw van een fabriek voor batterijsystemen. Dat project en de verdere uitbreiding zullen naar schatting zeker 600 nieuwe banen opleveren.

Daimler heeft al eerder aangekondigd dat het een soortgelijke batterijenfabriek wil bouwen in China. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz zet net als haar Duitse collega’s sterk in op elektrificering van al haar modellen. Daimler/Mercedes-Benz wil meer dan 50 elektrische of half-elektrische modellen uitbrengen en over vijf jaar volledig op elektrische auto’s overgeschakeld zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding