Tesla beoogt daarmee minder afhankelijk te worden van de huidige leverancier, Nvidia. Bovendien past een dergelijke switch in Tesla’s strategie om zo veel mogelijk activiteiten in eigen huis uit te voeren. Geen van de drie betrokken bedrijven heeft tot nu toe overigens gereageerd op de berichten in de Amerikaanse media.

Tesla betrok de chips oorspronkelijk van het Israelische Mobileye. Dat maakte echter vorig jaar juli zelf een eind aan de overeenkomst omdat het vond dat Tesla te snel ging met haar Autopilot. Dat gebeurde een paar maanden na het eerste dodelijke ongeval met een Tesla op Autopilot, hoewel dat volgens Mobileye geen direct verband had met haar besluit. Mobileye is op haar beurt eerder dit jaar voor 15,3 miljard dollar gekocht door de chipgigant Intel die zich daarmee ook wil begeven op het terrein van autonoom rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding