Scania, dat behoort tot de Volkswagen Groep, weigerde eerder zich schuldig te verklaren en krijgt daarom geen korting op de boete. De vijf andere betrokken vrachtautofabrikanten, DAF, Iveco, Daimler, Volvo/Renault en het eveneens tot de VW Groep behorende MAN werkten wel mee en kregen daarom een lagere boete. Samen moesten zij echter wel bijna drie miljard euro op tafel leggen.

Illegale afspraken

De Europese vrachtwagenfabrikanten hebben van 1997 tot 2011 illegale afspraken gemaakt over verkoopprijzen, marktverdeling en de invoering van nieuwe technologie. Een groot aantal kopers van vrachtwagens heeft inmiddels individueel of gezamenlijk eisen tot schadevergoeding ingediend tegen de fabrikanten ervan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding