Toeleverancier Delphi splitst zich op in twee

Delphi verzelfstandigt de powertrain divisie onder de naam Delphi Technologies en gaat zelf onder de naam Aptiv verder als software ontwikkelaar en leverancier van diensten op het gebied van autonoom rijden, connectiviteit en veiligheid.

Aptiv beoogt daarbij ‘het zenuwstelsel van de auto’ voor haar rekening te nemen terwijl het zusterbedrijf zich zowel op verbrandingsmotoren als op elektrische aandrijving richt en ook de software voor beide systemen tot haar werkterrein rekent. Beide bedrijven krijgen een aparte beursnotering. De huidige CEO, Kevin Clark, wordt de baas van Aptiv terwijl tweede man Liam Butterworth naar Delphi Technologies verhuist.

Delphi, tot 2000 de onderdelendochter van General Motors, telt wereldwijd 161.000 werknemers in 126 locaties en is daarmee één van de grootste toeleveranciers aan de auto-industrie. De onderneming heeft het hoofdkantoor in Groot-Brittannië en vestigingen in een reeks Europese landen maar niet in ons land. De opsplitsing in twee afzonderlijke bedrijven moet in maart volgend jaar afgerond zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toeleverancier Delphi splitst zich op in twee - Automobielmanagement.nl

Toeleverancier Delphi splitst zich op in twee

Delphi verzelfstandigt de powertrain divisie onder de naam Delphi Technologies en gaat zelf onder de naam Aptiv verder als software ontwikkelaar en leverancier van diensten op het gebied van autonoom rijden, connectiviteit en veiligheid.

Aptiv beoogt daarbij ‘het zenuwstelsel van de auto’ voor haar rekening te nemen terwijl het zusterbedrijf zich zowel op verbrandingsmotoren als op elektrische aandrijving richt en ook de software voor beide systemen tot haar werkterrein rekent. Beide bedrijven krijgen een aparte beursnotering. De huidige CEO, Kevin Clark, wordt de baas van Aptiv terwijl tweede man Liam Butterworth naar Delphi Technologies verhuist.

Delphi, tot 2000 de onderdelendochter van General Motors, telt wereldwijd 161.000 werknemers in 126 locaties en is daarmee één van de grootste toeleveranciers aan de auto-industrie. De onderneming heeft het hoofdkantoor in Groot-Brittannië en vestigingen in een reeks Europese landen maar niet in ons land. De opsplitsing in twee afzonderlijke bedrijven moet in maart volgend jaar afgerond zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding