Aptiv beoogt daarbij ‘het zenuwstelsel van de auto’ voor haar rekening te nemen terwijl het zusterbedrijf zich zowel op verbrandingsmotoren als op elektrische aandrijving richt en ook de software voor beide systemen tot haar werkterrein rekent. Beide bedrijven krijgen een aparte beursnotering. De huidige CEO, Kevin Clark, wordt de baas van Aptiv terwijl tweede man Liam Butterworth naar Delphi Technologies verhuist.

Delphi, tot 2000 de onderdelendochter van General Motors, telt wereldwijd 161.000 werknemers in 126 locaties en is daarmee één van de grootste toeleveranciers aan de auto-industrie. De onderneming heeft het hoofdkantoor in Groot-Brittannië en vestigingen in een reeks Europese landen maar niet in ons land. De opsplitsing in twee afzonderlijke bedrijven moet in maart volgend jaar afgerond zijn.