‘Jaguar Land Rover wil er een luxe automerk bijkopen’

Jaguar Land Rover zou er één of meer luxe automerken bij willen kopen. JLR, eigendom van het Indiase Tata Motors, zou met name geïnteresseerd zijn in Alfa Romeo en Maserati, die door de huidige eigenaar Fiat Chrysler Automobiles min of meer in de etalage zijn gezet. Maar de Britse autofabrikant heeft wel degelijk ook het oogje op andere merken.

"Binnen het bedrijf is al verschillende keren gesproken over het uitbreiden van de portefeuille. Nieuwe merken moeten wel aansluiten bij wat Tata Motors al in huis heeft," melden verschillende internationale media. JLR zou daarnaast ook kijken naar de overname van technologiebedrijven of bedrijfjes die haar kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling van elektrische of autonoom rijdende auto’s. Het management van JLR acht dat hard nodig om overeind te kunnen blijven in de steeds fellere concurrentiestrijd in de autowereld.

Tata Motors heeft zeker 6,1 miljard dollar in kas om overnames mee te kunnen betalen. Een groot deel daarvan is te danken aan de goede resultaten bij de Britse dochter JLR die inmiddels ook goed is voor bijna 80 procent van de groepsomzet. Tata Motors kocht het toen noodlijdende Jaguar Land Rover in 2008 voor 2,4 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Jaguar Land Rover wil er een luxe automerk bijkopen’ - Automobielmanagement.nl

‘Jaguar Land Rover wil er een luxe automerk bijkopen’

Jaguar Land Rover zou er één of meer luxe automerken bij willen kopen. JLR, eigendom van het Indiase Tata Motors, zou met name geïnteresseerd zijn in Alfa Romeo en Maserati, die door de huidige eigenaar Fiat Chrysler Automobiles min of meer in de etalage zijn gezet. Maar de Britse autofabrikant heeft wel degelijk ook het oogje op andere merken.

"Binnen het bedrijf is al verschillende keren gesproken over het uitbreiden van de portefeuille. Nieuwe merken moeten wel aansluiten bij wat Tata Motors al in huis heeft," melden verschillende internationale media. JLR zou daarnaast ook kijken naar de overname van technologiebedrijven of bedrijfjes die haar kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling van elektrische of autonoom rijdende auto’s. Het management van JLR acht dat hard nodig om overeind te kunnen blijven in de steeds fellere concurrentiestrijd in de autowereld.

Tata Motors heeft zeker 6,1 miljard dollar in kas om overnames mee te kunnen betalen. Een groot deel daarvan is te danken aan de goede resultaten bij de Britse dochter JLR die inmiddels ook goed is voor bijna 80 procent van de groepsomzet. Tata Motors kocht het toen noodlijdende Jaguar Land Rover in 2008 voor 2,4 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding