Dieselgate kost VW nog eens 2,5 miljard

De Volkswagen Groep zet in het derde kwartaal nog eens 2,5 miljard euro aan reservering weg voor de gevolgen van dieselgate.

Dit keer gaat het specifiek om het terugkoop- of herstelprogramma voor 2.0l TDI auto’s in de Verenigde Staten. Dat programma, dat deel uitmaakt van de overeenkomsten die VW met de Amerikaanse autoriteiten heeft afgesproken, blijkt technisch veel ingewikkelder en kost ook veel meer tijd dan oorspronkelijk gedacht. VW maakt de resultaten over het afgelopen kwartaal en de eerste negen maanden van dit jaar bekend op 27 oktober. Dieselgate heeft VW en haar dochtermerken inmiddels al meer dan 20 miljard euro gekost. Vorige week werd de Duitse groep bovendien getroffen door een boete van 880 miljoen euro voor de vrachtwagendochter Scania in het kader van het Europese vrachtwagenkartel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dieselgate kost VW nog eens 2,5 miljard - Automobielmanagement.nl

Dieselgate kost VW nog eens 2,5 miljard

De Volkswagen Groep zet in het derde kwartaal nog eens 2,5 miljard euro aan reservering weg voor de gevolgen van dieselgate.

Dit keer gaat het specifiek om het terugkoop- of herstelprogramma voor 2.0l TDI auto’s in de Verenigde Staten. Dat programma, dat deel uitmaakt van de overeenkomsten die VW met de Amerikaanse autoriteiten heeft afgesproken, blijkt technisch veel ingewikkelder en kost ook veel meer tijd dan oorspronkelijk gedacht. VW maakt de resultaten over het afgelopen kwartaal en de eerste negen maanden van dit jaar bekend op 27 oktober. Dieselgate heeft VW en haar dochtermerken inmiddels al meer dan 20 miljard euro gekost. Vorige week werd de Duitse groep bovendien getroffen door een boete van 880 miljoen euro voor de vrachtwagendochter Scania in het kader van het Europese vrachtwagenkartel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding