Toyota verder verwijderd van eerste plaats

Toyota heeft in augustus wereldwijd 819.984 nieuwe voertuigen gebouwd. Dat is 1,2 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

In Japan ging de productie van Toyota inclusief Daihatsu en Hino nog wel met 1,2 procent omhoog naar 307.297 exemplaren maar elders in de wereld liepen er bij de Japanse fabrikant met 519.687 stuks 2,6 procent minder auto’s van de band. Dat laatste is vooral te wijten aan lagere aantallen in Noord-Amerika en Australië.

Over de eerste acht maanden staat de teller wereldwijd nog altijd in de plus met 6.933.017 voertuigen, een toename met 3,7 procent op jaarbasis. Met die nu dalende productie raakt Toyota dit jaar wel verder verwijderd van de eerste plaats onder de grootste autofabrikanten ter wereld.

Verder wist Toyota in Japan zelf 2,5 procent meer voertuigen te verkopen waaraan vooral de afzet van vrachtwagens en bussen de grootste bijdrage leverde. Verkoopcijfers elders in de wereld maakt de onderneming niet maandelijks bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota verder verwijderd van eerste plaats - Automobielmanagement.nl

Toyota verder verwijderd van eerste plaats

Toyota heeft in augustus wereldwijd 819.984 nieuwe voertuigen gebouwd. Dat is 1,2 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

In Japan ging de productie van Toyota inclusief Daihatsu en Hino nog wel met 1,2 procent omhoog naar 307.297 exemplaren maar elders in de wereld liepen er bij de Japanse fabrikant met 519.687 stuks 2,6 procent minder auto’s van de band. Dat laatste is vooral te wijten aan lagere aantallen in Noord-Amerika en Australië.

Over de eerste acht maanden staat de teller wereldwijd nog altijd in de plus met 6.933.017 voertuigen, een toename met 3,7 procent op jaarbasis. Met die nu dalende productie raakt Toyota dit jaar wel verder verwijderd van de eerste plaats onder de grootste autofabrikanten ter wereld.

Verder wist Toyota in Japan zelf 2,5 procent meer voertuigen te verkopen waaraan vooral de afzet van vrachtwagens en bussen de grootste bijdrage leverde. Verkoopcijfers elders in de wereld maakt de onderneming niet maandelijks bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding