Grote overname in onderdelenwereld

De Amerikaanse onderdelengigant Genuine Parts Company heeft de Europese branchegenoot Alliance Automotive Group overgenomen.

GPC telt inclusief overgenomen schulden rond de twee miljard dollar neer voor AAG, het op één na grootste distributieplatform voor auto-onderdelen in Europa met 300 eigen en 1.500 aangesloten vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het bedrijf bedient daarmee circa 30.000 autobedrijven met meer dan 100.000 verschillende onderdelen voor reparaties en onderhoud.

Genuine Parts Company handelt in vervangingsonderdelen voor personen- en vrachtauto’s en in andere industriële onderdelen. De onderneming is actief in de Verenigde Staten, Canada en Mexico en draaide vorig jaar een omzet van 15,3 miljard dollar. Alliance Automotive Group is de laatste jaren, mede door acquisities, snel gegroeid en komt momenteel op een omzet van rond de 2,3 miljard dollar. Paul Donahue, President en CE van GPC: "We zijn heel blij met de combinatie met AAG om zo de Europese markt te betreden met voldoende schaal en een leidende positie in de auto aftermarkt te verwerven. AAG zal naar verwachting belangrijk bijdragen aan de omzet- en winstgroei. Het dient ook ter versterking van het GPC platform voor duurzame expansie op lange termijn in de wereldwijde sector van de auto-onderdelen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Grote overname in onderdelenwereld - Automobielmanagement.nl

Grote overname in onderdelenwereld

De Amerikaanse onderdelengigant Genuine Parts Company heeft de Europese branchegenoot Alliance Automotive Group overgenomen.

GPC telt inclusief overgenomen schulden rond de twee miljard dollar neer voor AAG, het op één na grootste distributieplatform voor auto-onderdelen in Europa met 300 eigen en 1.500 aangesloten vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het bedrijf bedient daarmee circa 30.000 autobedrijven met meer dan 100.000 verschillende onderdelen voor reparaties en onderhoud.

Genuine Parts Company handelt in vervangingsonderdelen voor personen- en vrachtauto’s en in andere industriële onderdelen. De onderneming is actief in de Verenigde Staten, Canada en Mexico en draaide vorig jaar een omzet van 15,3 miljard dollar. Alliance Automotive Group is de laatste jaren, mede door acquisities, snel gegroeid en komt momenteel op een omzet van rond de 2,3 miljard dollar. Paul Donahue, President en CE van GPC: "We zijn heel blij met de combinatie met AAG om zo de Europese markt te betreden met voldoende schaal en een leidende positie in de auto aftermarkt te verwerven. AAG zal naar verwachting belangrijk bijdragen aan de omzet- en winstgroei. Het dient ook ter versterking van het GPC platform voor duurzame expansie op lange termijn in de wereldwijde sector van de auto-onderdelen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding