Tesla haalt doel voor Model 3 nu al niet

Tesla heeft in het derde kwartaal niet meer dan 260 exemplaren van de nieuwe Model 3 kunnen bouwen. Dat is aanzienlijk minder dan de 1.500 die door topman Elon Musk waren beloofd.

Volgens Tesla doen zich ‘bottlenecks voor in de productie doordat het in werking stellen van sommige fabricage-subsystemen langer duurt dan was voorzien’. "Er zijn echter geen fundamentele problemen en we verwachten dat we de gerezen moeilijkheden binnen afzienbare termijn op kunnen lossen." Tesla heeft eerder gezegd dat het al in december 20.000 Model 3’en per maand hoopt te bouwen.

Met de Model S en Model X gaat het een stuk beter want daarvan werden er in het laatste kwartaal 18 procent meer verscheept dan een jaar geleden. Wat deze al langer bestaande modellen betreft mikt Tesla nu op een productie van rond de 100.000 stuks voor heel 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla haalt doel voor Model 3 nu al niet - Automobielmanagement.nl

Tesla haalt doel voor Model 3 nu al niet

Tesla heeft in het derde kwartaal niet meer dan 260 exemplaren van de nieuwe Model 3 kunnen bouwen. Dat is aanzienlijk minder dan de 1.500 die door topman Elon Musk waren beloofd.

Volgens Tesla doen zich ‘bottlenecks voor in de productie doordat het in werking stellen van sommige fabricage-subsystemen langer duurt dan was voorzien’. "Er zijn echter geen fundamentele problemen en we verwachten dat we de gerezen moeilijkheden binnen afzienbare termijn op kunnen lossen." Tesla heeft eerder gezegd dat het al in december 20.000 Model 3’en per maand hoopt te bouwen.

Met de Model S en Model X gaat het een stuk beter want daarvan werden er in het laatste kwartaal 18 procent meer verscheept dan een jaar geleden. Wat deze al langer bestaande modellen betreft mikt Tesla nu op een productie van rond de 100.000 stuks voor heel 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding