Kosten dieselgate aftrekpost voor Duitse belastingen

De Duitse autofabrikanten mogen de kosten voor het verhelpen van de emissieproblemen ofwel dieselgate aftrekken van de belastingen.

Dat heeft de bondsregering meegedeeld in antwoord op vragen van ‘de Linksen’. Zelfs als die kosten hooguit 100 tot 200 euro per auto zouden bedragen, dan lopen de besparingen al in de vele honderden miljoenen.

Tweede verrassing 

"De voor de fabrikanten ontstane kosten kunnen als bedrijfsuitgaven van de onderneming worden opgevoerd," aldus staatssecretaris voor economische zaken Rainer Baake. Dat besluit heeft betrekking op zo’n vijf miljoen reparaties, in verreweg de meeste gevallen een update van de software. Baake heeft nog een tweede verrassing in petto: ook de premies die alle in Duitsland actieve fabrikanten nu geven bij de inruil van een oude diesel is aftrekbaar. De gemiddelde premie bedraagt 5.000 euro zodat ook in dit geval voor honderden miljoenen aan belasting bespaard kan worden. De bondsregering heeft nog niet laten weten wat de beide toezeggingen voor gevolgen hebben voor de schatkist.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kosten dieselgate aftrekpost voor Duitse belastingen - Automobielmanagement.nl

Kosten dieselgate aftrekpost voor Duitse belastingen

De Duitse autofabrikanten mogen de kosten voor het verhelpen van de emissieproblemen ofwel dieselgate aftrekken van de belastingen.

Dat heeft de bondsregering meegedeeld in antwoord op vragen van ‘de Linksen’. Zelfs als die kosten hooguit 100 tot 200 euro per auto zouden bedragen, dan lopen de besparingen al in de vele honderden miljoenen.

Tweede verrassing 

"De voor de fabrikanten ontstane kosten kunnen als bedrijfsuitgaven van de onderneming worden opgevoerd," aldus staatssecretaris voor economische zaken Rainer Baake. Dat besluit heeft betrekking op zo’n vijf miljoen reparaties, in verreweg de meeste gevallen een update van de software. Baake heeft nog een tweede verrassing in petto: ook de premies die alle in Duitsland actieve fabrikanten nu geven bij de inruil van een oude diesel is aftrekbaar. De gemiddelde premie bedraagt 5.000 euro zodat ook in dit geval voor honderden miljoenen aan belasting bespaard kan worden. De bondsregering heeft nog niet laten weten wat de beide toezeggingen voor gevolgen hebben voor de schatkist.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding