De voertuigen worden tot nu toe gebouwd in een fabriek in Aken zelf maar die kan de vraag niet bijbenen. De nieuwe productielijn krijgt een capaciteit van minimaal 10.000 StreetScooters per jaar, net zo veel als de huidige fabriek. Is dat nog niet voldoende dan kan dat met een twee- of zelfs drieploegendienst verder worden opgevoerd. De vestiging in Düren moet al in juni volgend jaar in bedrijf komen en biedt dan in eerste instantie werkt aan rond de 250 mensen.

Dat heeft Deutsche Post meegedeeld. Het Duitse postbedrijf, ook eigenaar van DHL, heeft de fabrikant van Streetscooters drie jaar geleden volledig overgenomen. Deutsche Post en DHL zijn zelf grote gebruikers van de elektrische autootjes maar die worden ook in toenemende mate aan derden verkocht. Deutsche Post ontwikkelt daartoe allerlei specifieke modellen, zoals één voor bakkerijen, voor energiebedrijven of voor gebruik op vliegvelden. ‘’Met de nieuwe fabriek kunnen we aan die vraag van derden nog beter en sneller tegemoet komen,” zegt de directeur van Streetscooter Achim Kampker.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding