Die ‘titel’ gaat nu naar de familie Reimann, grootaandeelhouders van koffie- en theefabrikant Jacobs Douwe Egberts met een geschat vermogen van 33 miljard euro.

Klatten en Quandt, die samen 46,7 procent van de aandelen BMW bezitten, komen met 31,5 miljard nu op de tweede plaats op de jaarlijkse lijst van Manager Magazin. De BMW-afstammelingen stonden sinds 2014 bovenaan de Duitse rijkenlijst. Op de derde plaats komen opnieuw telgen uit de autosector in de persoon van Georg en Maria-Elisabeth Schaeffler, eigenaren van de gelijknamige onderdelenfabrikant en daarmee ook van bandenmerk Continental. Zij moeten met 22 miljard euro die derde plaats wel delen met Dieter Schwartz, oprichter en eigenaar van winkelketen Lidl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding