Toyota stopt met autoproductie in Australië

Toyota is na 54 jaar gestopt met de productie van auto’s in Australië. Een paar dagen geleden liep in de fabriek in Altona North, een voorstad van Melbourne, de laatste Toyota van de band.

Toyota sluit met autoproductie in Australië

Minister van industrie Wade Noonan van de deelstaat Victoria spreekt van een dieptreurige dag, zeker voor de 2.600 werknemers van Toyota Australië. De overheid wil proberen hen met scholingsprogramma’s aan ander werk te helpen.

Niet de eerste 

De Japanse fabrikant is overigens niet de eerste die met de bouw van auto’s ‘down under’ stopt. Twee jaar geleden sloot Ford haar laatste fabriek in Australië terwijl General Motors later deze maand stopt met de bouw van auto’s onder het ‘eigen’ Australische merk Holden.

Toyota stopt met autoproductie in Australië - Automobielmanagement.nl

Toyota stopt met autoproductie in Australië

Toyota is na 54 jaar gestopt met de productie van auto’s in Australië. Een paar dagen geleden liep in de fabriek in Altona North, een voorstad van Melbourne, de laatste Toyota van de band.

Toyota sluit met autoproductie in Australië

Minister van industrie Wade Noonan van de deelstaat Victoria spreekt van een dieptreurige dag, zeker voor de 2.600 werknemers van Toyota Australië. De overheid wil proberen hen met scholingsprogramma’s aan ander werk te helpen.

Niet de eerste 

De Japanse fabrikant is overigens niet de eerste die met de bouw van auto’s ‘down under’ stopt. Twee jaar geleden sloot Ford haar laatste fabriek in Australië terwijl General Motors later deze maand stopt met de bouw van auto’s onder het ‘eigen’ Australische merk Holden.