Onduidelijkheid over Catalaanse koers Seat

Seat dreigt meegesleurd te worden in de strijd en onzekerheid rond de onafhankelijkheid van Catalonië.

De Spaanse dochter van de VW Groep heeft haar hoofdvestiging en grootste fabriek in Martorell bij Barcelona, de hoofdstad van de omstreden Spaanse deelstaat, en daarnaast nog twee grote fabrieken in dit deel van Spanje. Bij elkaar biedt het bedrijf daarmee werk aan meer dan 14.000 mensen.

Onafhankelijkheidsstrijd 

Maar nu grote banken en enkele bedrijven vanwege de onafhankelijkheidsstrijd inderhaast uit Catalonië wegtrekken naar elders in Spanje, lijkt ook de autofabrikant zich te moeten beraden over de toekomst van haar vestigingen. De rechtse krant ABC meldt in ieder geval al dat ook SEAT, de ‘motor van de Catalaanse industrie’ een noodplan bovenin de la heeft liggen. SEAT werd vorige week toch al betrokken in de perikelen nadat datzelfde ABC goedkeurend meldde dat de werknemers in de autofabrieken niet zouden meedoen aan de algemene staking die door de separatisten was uitgeroepen. Woordvoerders van Seat zelf en van het moederbedrijf VW hullen zich tot nu toe, zoals te verwachten is, in stilzwijgen. "Het is nog te vroeg om over eventuele consequenties te spreken," is alles wat men bij Seat kwijt wil.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Onduidelijkheid over Catalaanse koers Seat - Automobielmanagement.nl

Onduidelijkheid over Catalaanse koers Seat

Seat dreigt meegesleurd te worden in de strijd en onzekerheid rond de onafhankelijkheid van Catalonië.

De Spaanse dochter van de VW Groep heeft haar hoofdvestiging en grootste fabriek in Martorell bij Barcelona, de hoofdstad van de omstreden Spaanse deelstaat, en daarnaast nog twee grote fabrieken in dit deel van Spanje. Bij elkaar biedt het bedrijf daarmee werk aan meer dan 14.000 mensen.

Onafhankelijkheidsstrijd 

Maar nu grote banken en enkele bedrijven vanwege de onafhankelijkheidsstrijd inderhaast uit Catalonië wegtrekken naar elders in Spanje, lijkt ook de autofabrikant zich te moeten beraden over de toekomst van haar vestigingen. De rechtse krant ABC meldt in ieder geval al dat ook SEAT, de ‘motor van de Catalaanse industrie’ een noodplan bovenin de la heeft liggen. SEAT werd vorige week toch al betrokken in de perikelen nadat datzelfde ABC goedkeurend meldde dat de werknemers in de autofabrieken niet zouden meedoen aan de algemene staking die door de separatisten was uitgeroepen. Woordvoerders van Seat zelf en van het moederbedrijf VW hullen zich tot nu toe, zoals te verwachten is, in stilzwijgen. "Het is nog te vroeg om over eventuele consequenties te spreken," is alles wat men bij Seat kwijt wil.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding