Het Franse autobedrijf zet daarmee de eerste stap naar een terugkeer op de markt in de Verenigde Staten, hoewel nog niet met auto’s. Peugeot was vroeger wel actief in Noord-Amerika maar is daar al in 1991 mee gestopt.

Free2Move kan worden gebruikt voor auto- en fietsdelen, het zoals bij Uber aanvragen van een taxirit en soortgelijke vormen van ‘nieuwe’ mobiliteit. De app is in september 2016 gelanceerd en inmiddels beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Oostenrijk, Zweden en Spanje. Het platform wordt al gebruikt door Car2Go van Daimler, Zipcar, TravelCar terwijl er binnenkort ook fietsdeel-aanbieders bijkomen.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat Free2Move een belangrijke rol gaat spelen in de manier waarop we tegenwoordig in Noord-Amerika van transport gebruik maken. De Verenigde Staten moeten een hoofdrol gaan spelen voor het succes van de app," zegt Larry Dominique, als directeur van PSA North-America verantwoordelijk voor de wederopstanding van de eigenaar van Peugeot, Citroën, Opel en DS op de markt daar. Dominique heeft daarbij zelf al verklaard dat dat een zaak van tien jaar zal zijn.