Ferrari bevestigt plannen SUV

De geruchten waren er al eerder maar Sergio Marchionne, nog altijd ook CEO van Ferrari, heeft nu bevestigd dat het sportwagenmerk met een dure SUV op de markt wil komen. “Ja, die plannen zijn serieus,” aldus Marchionne tijdens een bezoek aan Wall Street waar Ferrari een notering heeft onder de afkorting RACE.

Marchionne werd ook gevraagd naar de steeds weer opduikende berichten dat Fiat Chrysler Automobiles, waar hij ook de baas van is, Jeep, Alfa Romeo of één van de andere merken uit de stal zou willen verkopen. Een week of wat geleden liet het Chinese Great Wall weten dat het een bod op Jeep uit zou willen brengen maar daar is tot nu toe niets van terecht komen. Marchionne heeft die berichten al eerder naar het land der fabelen verwezen en deed dat bij deze gelegenheid opnieuw.

Samenwerking 

Wel wil de CEO van FCA nog altijd graag samenwerken met een partner binnen de autowereld. Marchionne heeft daartoe al eens een visje uitgegooid naar Volkswagen en General Motors maar ving bij beiden bot. "We hebben tot nu toe geen interessante aanbiedingen gehad en concentreren ons voorlopig op het voortzetten van een onafhankelijke koers. Je moet ook niet denken dat onze toekomst afhangt van een deal," aldus de topman die in 2019 met pensioen gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari bevestigt plannen SUV - Automobielmanagement.nl

Ferrari bevestigt plannen SUV

De geruchten waren er al eerder maar Sergio Marchionne, nog altijd ook CEO van Ferrari, heeft nu bevestigd dat het sportwagenmerk met een dure SUV op de markt wil komen. “Ja, die plannen zijn serieus,” aldus Marchionne tijdens een bezoek aan Wall Street waar Ferrari een notering heeft onder de afkorting RACE.

Marchionne werd ook gevraagd naar de steeds weer opduikende berichten dat Fiat Chrysler Automobiles, waar hij ook de baas van is, Jeep, Alfa Romeo of één van de andere merken uit de stal zou willen verkopen. Een week of wat geleden liet het Chinese Great Wall weten dat het een bod op Jeep uit zou willen brengen maar daar is tot nu toe niets van terecht komen. Marchionne heeft die berichten al eerder naar het land der fabelen verwezen en deed dat bij deze gelegenheid opnieuw.

Samenwerking 

Wel wil de CEO van FCA nog altijd graag samenwerken met een partner binnen de autowereld. Marchionne heeft daartoe al eens een visje uitgegooid naar Volkswagen en General Motors maar ving bij beiden bot. "We hebben tot nu toe geen interessante aanbiedingen gehad en concentreren ons voorlopig op het voortzetten van een onafhankelijke koers. Je moet ook niet denken dat onze toekomst afhangt van een deal," aldus de topman die in 2019 met pensioen gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding