Kobe Steel sjoemelde met gegevens koper en aluminium voor auto- en vliegtuigindustrie

Kobe Steel heeft gegevens over de sterkte en levensduur van aluminium- en koperproducten vervalst. Het bedrijf kwam de fraude op het spoor bij interne controles tussen september 2016 en augustus 2017.

Kobe Steel zei eerder al dat zijn producten naar zo’n tweehonderd afnemers gingen, maar dat er geen veiligheidsproblemen aan het licht zijn gekomen. Het zou gaan om in totaal ruim 20.000 ton aan metalen waarvan de gegevens onjuist zijn; zoals aluminium en koperen platte producten, extrusieproducten, strips, en bijna 20.000 stuks aluminium smeedproducten die in de periode 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 zijn verscheept. Volgens Kobe zijn er geen veiligheidsproblemen geconstateerd.

Vliegtuigen en auto’s

Het is nog onbekend aan welke bedrijven deze sjoemelmetalen zijn geleverd, maar het zou gaan om zo’n tweehonderd afnemers. Volgens Japanse media zou onder meer de vliegtuig- en autodivisie van Mitsubishi Heavy Industries de betreffende producten hebben ontvangen.

Lees HIER het persbericht van Kobe Steel 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kobe Steel sjoemelde met gegevens koper en aluminium voor auto- en vliegtuigindustrie - Automobielmanagement.nl

Kobe Steel sjoemelde met gegevens koper en aluminium voor auto- en vliegtuigindustrie

Kobe Steel heeft gegevens over de sterkte en levensduur van aluminium- en koperproducten vervalst. Het bedrijf kwam de fraude op het spoor bij interne controles tussen september 2016 en augustus 2017.

Kobe Steel zei eerder al dat zijn producten naar zo’n tweehonderd afnemers gingen, maar dat er geen veiligheidsproblemen aan het licht zijn gekomen. Het zou gaan om in totaal ruim 20.000 ton aan metalen waarvan de gegevens onjuist zijn; zoals aluminium en koperen platte producten, extrusieproducten, strips, en bijna 20.000 stuks aluminium smeedproducten die in de periode 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 zijn verscheept. Volgens Kobe zijn er geen veiligheidsproblemen geconstateerd.

Vliegtuigen en auto’s

Het is nog onbekend aan welke bedrijven deze sjoemelmetalen zijn geleverd, maar het zou gaan om zo’n tweehonderd afnemers. Volgens Japanse media zou onder meer de vliegtuig- en autodivisie van Mitsubishi Heavy Industries de betreffende producten hebben ontvangen.

Lees HIER het persbericht van Kobe Steel 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding