Concurrent wil 23 miljoen van BCA Marketplace

De oprichter van de Britse online-carhandelaar Tradeouts, David Brown, eist een kleine 23 miljoen euro schadevergoeding van concurrent BCA Marketplace, dat ook een grote speler is op de Nederlandse markt voor autoveilingen.

Brown richtte Tradeouts op in 2012 maar verkocht twee jaar later een meerderheidsbelang aan BCA Marketplace voor bijna 1,35 miljoen euro. Volgens Brown is de koper er daarna alleen maar op uit geweest om Tradeouts te ‘vernietigen’ door haar klanten er toe aan te zetten hun opdrachten af te zeggen of door ten onrechte berichten te verspreiden dat Tradeouts had opgehouden te bestaan.

BCA Marketplace zou ook bij Company House, de Britse ‘Kamer van Koophandel’ jaarcijfers van Tradeouts hebben gedeponeerd die niet door Brown waren goedgekeurd. BCA Marketplace stelt op haar beurs dat er geen enkele grond is voor de beschuldigingen maar kan niet voorkomen dat de zaak inmiddels tot aan het Britse Hooggerechtshof wordt uitgevochten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Concurrent wil 23 miljoen van BCA Marketplace - Automobielmanagement.nl

Concurrent wil 23 miljoen van BCA Marketplace

De oprichter van de Britse online-carhandelaar Tradeouts, David Brown, eist een kleine 23 miljoen euro schadevergoeding van concurrent BCA Marketplace, dat ook een grote speler is op de Nederlandse markt voor autoveilingen.

Brown richtte Tradeouts op in 2012 maar verkocht twee jaar later een meerderheidsbelang aan BCA Marketplace voor bijna 1,35 miljoen euro. Volgens Brown is de koper er daarna alleen maar op uit geweest om Tradeouts te ‘vernietigen’ door haar klanten er toe aan te zetten hun opdrachten af te zeggen of door ten onrechte berichten te verspreiden dat Tradeouts had opgehouden te bestaan.

BCA Marketplace zou ook bij Company House, de Britse ‘Kamer van Koophandel’ jaarcijfers van Tradeouts hebben gedeponeerd die niet door Brown waren goedgekeurd. BCA Marketplace stelt op haar beurs dat er geen enkele grond is voor de beschuldigingen maar kan niet voorkomen dat de zaak inmiddels tot aan het Britse Hooggerechtshof wordt uitgevochten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding