Porsche wil 200 miljoen ‘schadevergoeding’ van Audi

Porsche eist van Audi, toch een zustermerk binnen de Volkswagen Groep, 200 miljoen euro schadevergoeding omdat het door Audi gebouwde motoren heeft gebruikt die bij het dieselschandaal zijn betrokken.

Dat althans melden Duitse media. De voorzitter van de ondernemingsraad van Porsche, Uwe Hück, heeft al eerder geroepen dat de goede naam van ‘zijn’ merk door het slijk is gehaald door de elders binnen de VW-groep veroorzaakte problemen. "Steeds weer hebben ze ons verzekerd dat de motoren in orde zijn, dat hebben we zelfs zwart op wit. Dat blijkt allemaal niet te kloppen," zei Hück bij die gelegenheid.

Terugroepacties

Vanwege de problemen met de sjoemelsoftware heeft Porsche 22.000 Cayennes met 3.0 liter TDI-motor moeten terugroepen. De rekening, ook voor juridische en andere kosten, naar verluidt 200 miljoen, legt Porsche nu bij Audi neer omdat de motorenleverancier volgens de contracten verantwoordelijk zou zijn. Porsche wil niet op de berichten ingaan maar ontkent ze ook niet. De media in Duitsland sluiten niet uit dat beide merken de strijd in het openbaar voor de rechter zullen moeten uitvechten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche wil 200 miljoen ‘schadevergoeding’ van Audi - Automobielmanagement.nl

Porsche wil 200 miljoen ‘schadevergoeding’ van Audi

Porsche eist van Audi, toch een zustermerk binnen de Volkswagen Groep, 200 miljoen euro schadevergoeding omdat het door Audi gebouwde motoren heeft gebruikt die bij het dieselschandaal zijn betrokken.

Dat althans melden Duitse media. De voorzitter van de ondernemingsraad van Porsche, Uwe Hück, heeft al eerder geroepen dat de goede naam van ‘zijn’ merk door het slijk is gehaald door de elders binnen de VW-groep veroorzaakte problemen. "Steeds weer hebben ze ons verzekerd dat de motoren in orde zijn, dat hebben we zelfs zwart op wit. Dat blijkt allemaal niet te kloppen," zei Hück bij die gelegenheid.

Terugroepacties

Vanwege de problemen met de sjoemelsoftware heeft Porsche 22.000 Cayennes met 3.0 liter TDI-motor moeten terugroepen. De rekening, ook voor juridische en andere kosten, naar verluidt 200 miljoen, legt Porsche nu bij Audi neer omdat de motorenleverancier volgens de contracten verantwoordelijk zou zijn. Porsche wil niet op de berichten ingaan maar ontkent ze ook niet. De media in Duitsland sluiten niet uit dat beide merken de strijd in het openbaar voor de rechter zullen moeten uitvechten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding