Groen licht voor vrouwen stimuleert autoverkopen Saoedi-Arabië

Het opheffen van het verbod op autorijden voor vrouwen in Saoedi-Arabië kan de markt voor nieuwe personenwagens in dat land een flinke oppepper geven.

Volgens het Duitse onderzoeksinstituut IHS Markit kunnen er de komende tijd jaarlijks zeker 60.000 personenauto’s meer verkocht worden. Volgens IHS Markit kunnen alle merken en modellen van de maatregel profiteren, hoewel de vraag van veel ‘nieuwe’ automobilisten vooral uit zal gaan naar SUV’s of dure limousines.

Kwakkelende automarkt

Dat komt op een goed moment want de Saoedi-Arabische automarkt kwakkelt al geruime tijd. Vorig jaar liepen de verkopen al met 706.000 auto’s ofwel ruim twaalf procent terug vergeleken met 2015. Over de eerste zeven maanden ging het nog sneller bergafwaarts want toen klapte de automarkt nog eens met 28 procent ofwel 300.000 exemplaren naar beneden. Ter vergelijking: in Saoedi-Arabië wonen 32 miljoen mensen, dat is twee keer zo veel als in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Groen licht voor vrouwen stimuleert autoverkopen Saoedi-Arabië - Automobielmanagement.nl

Groen licht voor vrouwen stimuleert autoverkopen Saoedi-Arabië

Het opheffen van het verbod op autorijden voor vrouwen in Saoedi-Arabië kan de markt voor nieuwe personenwagens in dat land een flinke oppepper geven.

Volgens het Duitse onderzoeksinstituut IHS Markit kunnen er de komende tijd jaarlijks zeker 60.000 personenauto’s meer verkocht worden. Volgens IHS Markit kunnen alle merken en modellen van de maatregel profiteren, hoewel de vraag van veel ‘nieuwe’ automobilisten vooral uit zal gaan naar SUV’s of dure limousines.

Kwakkelende automarkt

Dat komt op een goed moment want de Saoedi-Arabische automarkt kwakkelt al geruime tijd. Vorig jaar liepen de verkopen al met 706.000 auto’s ofwel ruim twaalf procent terug vergeleken met 2015. Over de eerste zeven maanden ging het nog sneller bergafwaarts want toen klapte de automarkt nog eens met 28 procent ofwel 300.000 exemplaren naar beneden. Ter vergelijking: in Saoedi-Arabië wonen 32 miljoen mensen, dat is twee keer zo veel als in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding