Daimler geeft Mercedes-Benz meer macht

Daimler gaat de divisies Mercedes-Benz Cars en Daimler Trucks meer verzelfstandigen en de macht geven om zelf de belangrijkste beslissingen te nemen.

Daimler stelt dat het zich door het versterken van de ondernemingsstructuur nog beter kan concentreren op de veranderende eisen van de markten en de klanten. Het Duitse autobedrijf ontkent dat de herstructurering uiteindelijk zal leiden tot het opsplitsen van de onderneming.
CEO Dieter Zetsche: "De auto-industrie moet zich aanpassen aan de snel veranderende markten. Als je streeft naar duurzame concurrentiekracht en winstgevendheid, dan moet je voortdurend evolueren en je aanpassen aan die veranderende omgeving, technologisch, cultureel en ook structureel. Tegen deze achtergrond hebben we daarom besloten om een nieuwe divisiestructuur te bekijken zodat we zo goed mogelijk voorbereid zijn om de uitdagingen in het nieuwe autotijdperk."
De plannen zijn uitgebreid besproken met de vakbonden en ondernemingsraad die zich er in hoofdlijnen mee akkoord hebben verklaard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler geeft Mercedes-Benz meer macht - Automobielmanagement.nl

Daimler geeft Mercedes-Benz meer macht

Daimler gaat de divisies Mercedes-Benz Cars en Daimler Trucks meer verzelfstandigen en de macht geven om zelf de belangrijkste beslissingen te nemen.

Daimler stelt dat het zich door het versterken van de ondernemingsstructuur nog beter kan concentreren op de veranderende eisen van de markten en de klanten. Het Duitse autobedrijf ontkent dat de herstructurering uiteindelijk zal leiden tot het opsplitsen van de onderneming.
CEO Dieter Zetsche: "De auto-industrie moet zich aanpassen aan de snel veranderende markten. Als je streeft naar duurzame concurrentiekracht en winstgevendheid, dan moet je voortdurend evolueren en je aanpassen aan die veranderende omgeving, technologisch, cultureel en ook structureel. Tegen deze achtergrond hebben we daarom besloten om een nieuwe divisiestructuur te bekijken zodat we zo goed mogelijk voorbereid zijn om de uitdagingen in het nieuwe autotijdperk."
De plannen zijn uitgebreid besproken met de vakbonden en ondernemingsraad die zich er in hoofdlijnen mee akkoord hebben verklaard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding