Porsche rekent af met neef Piëch (film)

Ferdinand Piëch, jarenlang de topman van het Volkswagen-concern, heeft altijd een complex gehad dat hij niet Porsche heette. In het verleden is ook wel eens getracht hem te laten adopteren door z’n oom Ferry Porsche maar die wilde dat uiteindelijk niet.

Vanwege dat naam-complex heeft Piëch destijds wel zand in de raderen gestrooid rond de plannen om VW over te laten nemen door Porsche, want dan had het bedrijf wél maar hijzelf niet de begeerde naam gekregen.

Dat beweert Wolfgang Porsche, de neef van Piëch en een zoon van Ferry, in een tv-uitzending die te zien was bij het Duitse ZDF. Porsche zou zijn neef destijds ook als ‘niet-naam-drager’ hebben aangeduid. Piëch heeft zijn hele werkende leven bij de groep doorgebracht, eerst als baas van Audi, daarna als CEO en uiteindelijk als voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij moest in die laatste functie zijn biezen pakken na een hoog opgelopen conflict met toenmalige topman Martin Winterkorn die overigens later zelf moest aftreden wegens dieselgate. In dat verband heeft Piëch bij de openbare aanklager gemeld dat de hoogste top volgens hem veel eerder op de hoogte was van het bestaan van sjoemelsoftware dan officieel is verklaard. Piëch heeft in april dit jaar het grootste deel van zijn aandelen in de Porsche Holding, de koepel boven de VW-groep, aan andere familieleden verkocht.

De documentaire ‘Deutschlands Grosse Clans: Die Volkswagen-Story’ kunt u hier onder bekijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche rekent af met neef Piëch (film) - Automobielmanagement.nl

Porsche rekent af met neef Piëch (film)

Ferdinand Piëch, jarenlang de topman van het Volkswagen-concern, heeft altijd een complex gehad dat hij niet Porsche heette. In het verleden is ook wel eens getracht hem te laten adopteren door z’n oom Ferry Porsche maar die wilde dat uiteindelijk niet.

Vanwege dat naam-complex heeft Piëch destijds wel zand in de raderen gestrooid rond de plannen om VW over te laten nemen door Porsche, want dan had het bedrijf wél maar hijzelf niet de begeerde naam gekregen.

Dat beweert Wolfgang Porsche, de neef van Piëch en een zoon van Ferry, in een tv-uitzending die te zien was bij het Duitse ZDF. Porsche zou zijn neef destijds ook als ‘niet-naam-drager’ hebben aangeduid. Piëch heeft zijn hele werkende leven bij de groep doorgebracht, eerst als baas van Audi, daarna als CEO en uiteindelijk als voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij moest in die laatste functie zijn biezen pakken na een hoog opgelopen conflict met toenmalige topman Martin Winterkorn die overigens later zelf moest aftreden wegens dieselgate. In dat verband heeft Piëch bij de openbare aanklager gemeld dat de hoogste top volgens hem veel eerder op de hoogte was van het bestaan van sjoemelsoftware dan officieel is verklaard. Piëch heeft in april dit jaar het grootste deel van zijn aandelen in de Porsche Holding, de koepel boven de VW-groep, aan andere familieleden verkocht.

De documentaire ‘Deutschlands Grosse Clans: Die Volkswagen-Story’ kunt u hier onder bekijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding