BMW wil elektrische Mini bouwen in China

BMW wil de elektrische Mini ook laten bouwen in fabrieken van Great Wall Motors in China.

BMW werkt in dat land al samen met Brilliance China Automotive Holdings maar zoekt voor de e-Mini een andere partner, meldt Reuters. Great Wall Motors, eerder de belager van Jeep, heeft in eigen land tot nu toe geen buitenlandse partners. Wel is het bedrijf inmiddels de grootste leverancier van SUV’s in China.

Buiten Europa 

Als de deal doorgaat, dan zou het de eerste keer zijn dat de oer-Britse auto ergens buiten Europa wordt gebouwd. Voor de Europese markt is de keus voor de bouw van de e-Mini al eerder gevallen op de bestaande Mini-fabriek in het Engelse Oxford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW wil elektrische Mini bouwen in China - Automobielmanagement.nl

BMW wil elektrische Mini bouwen in China

BMW wil de elektrische Mini ook laten bouwen in fabrieken van Great Wall Motors in China.

BMW werkt in dat land al samen met Brilliance China Automotive Holdings maar zoekt voor de e-Mini een andere partner, meldt Reuters. Great Wall Motors, eerder de belager van Jeep, heeft in eigen land tot nu toe geen buitenlandse partners. Wel is het bedrijf inmiddels de grootste leverancier van SUV’s in China.

Buiten Europa 

Als de deal doorgaat, dan zou het de eerste keer zijn dat de oer-Britse auto ergens buiten Europa wordt gebouwd. Voor de Europese markt is de keus voor de bouw van de e-Mini al eerder gevallen op de bestaande Mini-fabriek in het Engelse Oxford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding