Het Koreaanse bedrijf wil de fabriek volgend jaar in gebruik nemen en er dan in eerste instantie 100.000 batterijen per jaar produceren. De nieuwe vestiging zal werk bieden aan 2.500 mensen.

"We hebben Polen gekozen als meest concurrerende locatie om te kunnen voldoen aan de vraag van Europese en andere autofabrikanten," zegt vice-president Chang-Beom Kang. De locatie in Wroclaw ligt op nog geen 200 kilometer van de grens met Duitsland waar alle autobedrijven zich sterk richten op elektrische voertuigen. LG Chem zelf heeft ook al grote fabrieken voor EV-batterijen in China en enkele andere landen. Bekend is dat ook Tesla een grote batterijenfabriek wil bouwen in Europa. Waar dat gebeurt, is tot nu toe nog niet bekend gemaakt. Daarnaast heeft de Zwitserse techniek-gigant ABB onlangs laten weten dat het mee gaat werken aan wat de grootste fabriek voor batterijen in Europa moet worden. Die fabriek zal gebouwd worden in Zweden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding