GM schenkt 5 miljoen aan Henry Ford Museum

General Motors heeft een donatie van 5 miljoen dollar gedaan aan een instelling van haar aartsrivaal, de Henry Ford stichting. Het geld wordt gebruikt voor de wisselende exposities die voortaan bekend zullen staan als de Gallery by General Motors.

"Het Henry Ford Museum is een nationale schat. Iedereen die hier is opgegroeid heeft daar z’n leven lang een speciale band mee," aldus Mark Reuss, hoofd productontwikkeling, inkoop en aanvoerketen bij General Motors in het museum in Dearborn, Michigan. Dat museum, één van de vijf attracties die behoren tot de overkoepelende organisatie, is in 1929 opgericht door Henry Ford zelf om er zijn persoonlijke verzameling en andere innovaties ten toon te kunnen stellen.

Reuss ging verder: "We weten dat Henry Ford en de Ford Motor Co altijd onverbrekelijk met elkaar verbonden zullen blijven. Daar kan je niet omheen. Maar met het museum vieren we de Amerikaanse innovatie, vooral op het gebied van transport, en dat verhaal kan je niet vertellen zonder Ford en General Motors allebei te nemen".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM schenkt 5 miljoen aan Henry Ford Museum - Automobielmanagement.nl

GM schenkt 5 miljoen aan Henry Ford Museum

General Motors heeft een donatie van 5 miljoen dollar gedaan aan een instelling van haar aartsrivaal, de Henry Ford stichting. Het geld wordt gebruikt voor de wisselende exposities die voortaan bekend zullen staan als de Gallery by General Motors.

"Het Henry Ford Museum is een nationale schat. Iedereen die hier is opgegroeid heeft daar z’n leven lang een speciale band mee," aldus Mark Reuss, hoofd productontwikkeling, inkoop en aanvoerketen bij General Motors in het museum in Dearborn, Michigan. Dat museum, één van de vijf attracties die behoren tot de overkoepelende organisatie, is in 1929 opgericht door Henry Ford zelf om er zijn persoonlijke verzameling en andere innovaties ten toon te kunnen stellen.

Reuss ging verder: "We weten dat Henry Ford en de Ford Motor Co altijd onverbrekelijk met elkaar verbonden zullen blijven. Daar kan je niet omheen. Maar met het museum vieren we de Amerikaanse innovatie, vooral op het gebied van transport, en dat verhaal kan je niet vertellen zonder Ford en General Motors allebei te nemen".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding