Om het tij te keren heeft Pendragon de strategie opnieuw onder de loep genomen. CEO Trevor Finn: "De Raad van Bestuur is nu van plan om te focussen op het omvormen van de business om de transformatie te versnellen. We zetten de software en onlinetechnologie centraal als platform om aan de wensen en eisen van de klanten rond hun auto’s en de service te voldoen. We denken dat die strategie meer betrouwbare en duurzame resultaten op zal leveren." In dat kader gaat Pendragon de investeringsvoorstellen van de duurdere merken nadrukkelijk tegen het licht houden om te beoordelen of die aantrekkelijk genoeg zijn.

Winstwaarschuwing 

Pendragon is met een omzet van 5,08 miljard euro één van de grootste dealergroepen op de Britse markt. Het bedrijf is genoteerd aan de beurs van Londen waar de koers na de winstwaarschuwing met 18 procent onderuit ging. Pendragon heeft tevens een bescheiden dochterbedrijf in Californië en heeft nu besloten daar verder geen acquisities te plegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding