China bouwt miljoen EV’s

Autofabrieken in China zullen er volgend jaar al één miljoen EV’s uitdraaien. Dat zal daarna snel oplopen tot zeker drie miljoen in 2020, verwacht bestuursvoorziter Xu Heyi van het Chinese autobedrijf BAIC.

In de eerste negen maanden van dit jaar liepen er in China al 424.000 puur-elektrische en plug-in hybride auto’s van de band, blijkt uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturers. Dat aantal lag al 40 procent hoger dan een jaar eerder. "De trend is duidelijk. Het is ook belangrijker om te bekijken hoe elektrische voertuigen steeds populairder worden dan ons blind te staren op een eventueel verbod van auto’s met een verbrandingsmotor," aldus Xu.

Quotum

China voert op 1 januari aanstaande al een quotum is voor het aandeel EV’s in het totaal aantal verkochte nieuwe auto’s. Daarnaast zijn er aanhoudende berichten dat de regering in Beijing de verkoop van nieuwe auto’s met een diesel- of benzinemotor op niet al te lange termijn helemaal wil verbieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

China bouwt miljoen EV’s - Automobielmanagement.nl

China bouwt miljoen EV’s

Autofabrieken in China zullen er volgend jaar al één miljoen EV’s uitdraaien. Dat zal daarna snel oplopen tot zeker drie miljoen in 2020, verwacht bestuursvoorziter Xu Heyi van het Chinese autobedrijf BAIC.

In de eerste negen maanden van dit jaar liepen er in China al 424.000 puur-elektrische en plug-in hybride auto’s van de band, blijkt uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturers. Dat aantal lag al 40 procent hoger dan een jaar eerder. "De trend is duidelijk. Het is ook belangrijker om te bekijken hoe elektrische voertuigen steeds populairder worden dan ons blind te staren op een eventueel verbod van auto’s met een verbrandingsmotor," aldus Xu.

Quotum

China voert op 1 januari aanstaande al een quotum is voor het aandeel EV’s in het totaal aantal verkochte nieuwe auto’s. Daarnaast zijn er aanhoudende berichten dat de regering in Beijing de verkoop van nieuwe auto’s met een diesel- of benzinemotor op niet al te lange termijn helemaal wil verbieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding