Weer 120 miljoen boete voor contactsloten-schandaal GM

General Motors betaalt 120 miljoen dollar boete om verdere vervolging te voorkomen rond de problemen met niet goed functionerende contactsloten.

Een aantal Amerikaanse staten beschuldigde het autobedrijf er van dat het de problemen te lang onder zich had gehouden en daardoor de kopers van haar auto’s had misleid.

De fout in de contactsloten kon leiden tot het plotseling uitvallen van de motor. Bij daardoor veroorzaakte ongevallen zijn zeker 124 doden en vele tientallen gewonden gevallen. "We hebben een constructieve oplossing gevonden met justitie in de Staten dat we, naast de boete, ook blijven doorgaan met verbeteringen om de veiligheid van onze voertuigen te verbeteren," zegt GM in een verklaring.

Regeling justitie 

General Motors heeft, zij het met vertraging, al eerder 2,6 miljoen auto’s teruggeroepen om de contactsloten te vervangen. Ook heeft het 900 miljoen dollar betaalt in een regeling met het ministerie van justitie en nog eens twee miljard dollar aan schadeclaims van slachtoffers of nabestaanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Weer 120 miljoen boete voor contactsloten-schandaal GM - Automobielmanagement.nl

Weer 120 miljoen boete voor contactsloten-schandaal GM

General Motors betaalt 120 miljoen dollar boete om verdere vervolging te voorkomen rond de problemen met niet goed functionerende contactsloten.

Een aantal Amerikaanse staten beschuldigde het autobedrijf er van dat het de problemen te lang onder zich had gehouden en daardoor de kopers van haar auto’s had misleid.

De fout in de contactsloten kon leiden tot het plotseling uitvallen van de motor. Bij daardoor veroorzaakte ongevallen zijn zeker 124 doden en vele tientallen gewonden gevallen. "We hebben een constructieve oplossing gevonden met justitie in de Staten dat we, naast de boete, ook blijven doorgaan met verbeteringen om de veiligheid van onze voertuigen te verbeteren," zegt GM in een verklaring.

Regeling justitie 

General Motors heeft, zij het met vertraging, al eerder 2,6 miljoen auto’s teruggeroepen om de contactsloten te vervangen. Ook heeft het 900 miljoen dollar betaalt in een regeling met het ministerie van justitie en nog eens twee miljard dollar aan schadeclaims van slachtoffers of nabestaanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding