Renault draait productie sommige modellen terug

Renault gaat de productie in haar fabriek in Douai met een kwart terugdraaien.

In de vestiging ten zuiden van Lille worden de Scenic, de Talisman en de Espace gebouwd maar de vraag naar dat soort modellen zakt in, vooral door de toenemende populariteit van SUV’s of aan de andere kant de kleine stadsauto’s. Zo ligt de vraag naar de Talisman een goede 30 procent lager dan wat Renault had voorzien.

Uitzendkrachten

"Dit besluit verbaast ons zeer omdat het toch om auto’s gaat die pas recent op de markt zijn gebracht," aldus een woordvoerder van de vakbonden die vorige week op de hoogte zijn gesteld van de maatregelen. Het inkrimpen van de productie zal geen gevolgen hebben voor de 3.000 vaste werknemers van Renault in Douai. Wel zijn er enkele honderden van de momenteel 1.500 uitzendkrachten minder nodig. Aan de andere kant stelde Renault zelf vorige week nog bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat de nieuwe Koleos, haar grotere SUV, uitstekend wordt ontvangen door de markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault draait productie sommige modellen terug - Automobielmanagement.nl

Renault draait productie sommige modellen terug

Renault gaat de productie in haar fabriek in Douai met een kwart terugdraaien.

In de vestiging ten zuiden van Lille worden de Scenic, de Talisman en de Espace gebouwd maar de vraag naar dat soort modellen zakt in, vooral door de toenemende populariteit van SUV’s of aan de andere kant de kleine stadsauto’s. Zo ligt de vraag naar de Talisman een goede 30 procent lager dan wat Renault had voorzien.

Uitzendkrachten

"Dit besluit verbaast ons zeer omdat het toch om auto’s gaat die pas recent op de markt zijn gebracht," aldus een woordvoerder van de vakbonden die vorige week op de hoogte zijn gesteld van de maatregelen. Het inkrimpen van de productie zal geen gevolgen hebben voor de 3.000 vaste werknemers van Renault in Douai. Wel zijn er enkele honderden van de momenteel 1.500 uitzendkrachten minder nodig. Aan de andere kant stelde Renault zelf vorige week nog bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat de nieuwe Koleos, haar grotere SUV, uitstekend wordt ontvangen door de markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding