Volkswagen Groep weer winstmachine

De Volkswagen Groep heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar een operationele winst (voor buitengewone lasten) geboekt van 13,2 miljard euro, dat is ruim 17 procent meer dan in dezelfde periode in 2016.

De autodivisie heeft inmiddels 25,4 miljard euro in kas, ondanks de nog altijd hoge kosten voor dieselgate. Bij die cijfers zijn de opbrengsten van de Chinese joint-ventures, samen 3,3 miljard, nog niet eens meegeteld. 

Financiële buffer

De Duitse groep durft dan ook te voorspellen dat de resultaten over heel 2017 nog wat hoger uit zullen komen dan eerder verwacht. CEO Matthias Müller: "Onze operationele activiteiten draaien goed, onze financiële positie is robuust. Deze resultaten zijn erg indrukwekkend en onderstrepen het vertrouwen dat klanten wereldwijd stellen in onze merken en onze producten. Wij zijn hen daar dankbaar voor."

Financieel directeur Frank Witter: "Dat biedt een sterk fundament om verder op te bouwen. Met een liquiditeit van rond de 25 miljard in de autodivisie is de financiële buffer voldoende. Het is echter wel belangrijk om niet te vergeten dat we alleen al dit jaar zo’n 14,5 miljard euro hebben uitgegeven in verband met de dieselproblemen. Die problemen zijn ook nog lang niet voorbij en blijven grote inspanningen bij de hele groep vereisen. Hoewel er nog veel te doen is, kunnen we echter wel tevreden zijn met wat we tot nu toe hebben bereikt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen Groep weer winstmachine - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep weer winstmachine

De Volkswagen Groep heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar een operationele winst (voor buitengewone lasten) geboekt van 13,2 miljard euro, dat is ruim 17 procent meer dan in dezelfde periode in 2016.

De autodivisie heeft inmiddels 25,4 miljard euro in kas, ondanks de nog altijd hoge kosten voor dieselgate. Bij die cijfers zijn de opbrengsten van de Chinese joint-ventures, samen 3,3 miljard, nog niet eens meegeteld. 

Financiële buffer

De Duitse groep durft dan ook te voorspellen dat de resultaten over heel 2017 nog wat hoger uit zullen komen dan eerder verwacht. CEO Matthias Müller: "Onze operationele activiteiten draaien goed, onze financiële positie is robuust. Deze resultaten zijn erg indrukwekkend en onderstrepen het vertrouwen dat klanten wereldwijd stellen in onze merken en onze producten. Wij zijn hen daar dankbaar voor."

Financieel directeur Frank Witter: "Dat biedt een sterk fundament om verder op te bouwen. Met een liquiditeit van rond de 25 miljard in de autodivisie is de financiële buffer voldoende. Het is echter wel belangrijk om niet te vergeten dat we alleen al dit jaar zo’n 14,5 miljard euro hebben uitgegeven in verband met de dieselproblemen. Die problemen zijn ook nog lang niet voorbij en blijven grote inspanningen bij de hele groep vereisen. Hoewel er nog veel te doen is, kunnen we echter wel tevreden zijn met wat we tot nu toe hebben bereikt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding