Tesla opent showroom in Detroit waar je geen auto kunt kopen

Tesla heeft in een winkelcentrum in Detroit een glanzende showroom geopend. Daar staan wel twee fraaie auto’s maar je kan er geen auto kopen want dat mag Tesla nog altijd niet in autostaat Michigan.

Michigan verbiedt sinds 2014 het direct verkopen van auto’s door de fabrikant zelf. Dat is, vooral op aandrang van de dealerlobby, ingevoerd om het verkoopmodel dat met name door Tesla wordt gehanteerd tegen te houden. Dealers moeten in de Amerikaanse auto-staat een vergunning hebben om in auto’s te mogen handelen en daar komt Tesla niet voor in aanmerking.

Kijken kijken, niet kopen

De fabrikant uit Californië opende eerder al een kleine showroom in Nordstrom maar maakt haar aanwezigheid nu nog duidelijker door in één van de grotere ‘shoppingmalls’ in Detroit zelf te gaan zitten. Tesla benadrukt daarbij echter voor de zekerheid nog altijd wel dat dit ‘geen winkel is want we verkopen niets.’ De aanwezige medewerkers worden ook aangeduid als adviseur en niet als verkoper.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla opent showroom in Detroit waar je geen auto kunt kopen - Automobielmanagement.nl

Tesla opent showroom in Detroit waar je geen auto kunt kopen

Tesla heeft in een winkelcentrum in Detroit een glanzende showroom geopend. Daar staan wel twee fraaie auto’s maar je kan er geen auto kopen want dat mag Tesla nog altijd niet in autostaat Michigan.

Michigan verbiedt sinds 2014 het direct verkopen van auto’s door de fabrikant zelf. Dat is, vooral op aandrang van de dealerlobby, ingevoerd om het verkoopmodel dat met name door Tesla wordt gehanteerd tegen te houden. Dealers moeten in de Amerikaanse auto-staat een vergunning hebben om in auto’s te mogen handelen en daar komt Tesla niet voor in aanmerking.

Kijken kijken, niet kopen

De fabrikant uit Californië opende eerder al een kleine showroom in Nordstrom maar maakt haar aanwezigheid nu nog duidelijker door in één van de grotere ‘shoppingmalls’ in Detroit zelf te gaan zitten. Tesla benadrukt daarbij echter voor de zekerheid nog altijd wel dat dit ‘geen winkel is want we verkopen niets.’ De aanwezige medewerkers worden ook aangeduid als adviseur en niet als verkoper.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding