Ook financieringstak Opel nu bij PSA

Na de fabrieksmatige activiteiten is nu ook de financieringstak van Opel en het Britse zustermerk Vauxhall ingelijfd door PSA. De op 6 maart aangekondigde overname is formeel afgerond.

Opel Bank, Opel Financial Services en Vauxhall Finance gaan op in een nieuwe organisatie. De leiding daarvan komt in handen van Alexandre Sorel die afkomstig is van de bestaande financiële divisie van PSA, Banque PSA Finance. Sorel werkt al 23 jaar in diverse functies voor PSA. Ook één van de twee onderdirecteuren, Pascal Brasseur, komt van de Franse kant. Alleen de andere onderdirecteur, Erhard Paulat, werkte tot nu toe bij Opel Bank. Net als bij de autobedrijven wordt ook voor de nieuwe financiële tak een strategisch plan opgesteld waar PSA 100 dagen voor wil uittrekken.

"De financieringsbedrijven van Opel/Vauxhall vormen een wezenlijk element voor de zakelijke prestaties van 1.800 Opel-dealers in 11 Europese landen. Ze bieden een omvangrijk pakket aan auto gerelateerde financiële diensten, autofinancieringen, leasing- en servicecontracten alsmede financieringsproducten voor de handel en verzekeringen. Eind 2016 beschikten ze over vorderingen ter waarde van rond de 9,6 miljard euro," aldus Opel in een verklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook financieringstak Opel nu bij PSA - Automobielmanagement.nl

Ook financieringstak Opel nu bij PSA

Na de fabrieksmatige activiteiten is nu ook de financieringstak van Opel en het Britse zustermerk Vauxhall ingelijfd door PSA. De op 6 maart aangekondigde overname is formeel afgerond.

Opel Bank, Opel Financial Services en Vauxhall Finance gaan op in een nieuwe organisatie. De leiding daarvan komt in handen van Alexandre Sorel die afkomstig is van de bestaande financiële divisie van PSA, Banque PSA Finance. Sorel werkt al 23 jaar in diverse functies voor PSA. Ook één van de twee onderdirecteuren, Pascal Brasseur, komt van de Franse kant. Alleen de andere onderdirecteur, Erhard Paulat, werkte tot nu toe bij Opel Bank. Net als bij de autobedrijven wordt ook voor de nieuwe financiële tak een strategisch plan opgesteld waar PSA 100 dagen voor wil uittrekken.

"De financieringsbedrijven van Opel/Vauxhall vormen een wezenlijk element voor de zakelijke prestaties van 1.800 Opel-dealers in 11 Europese landen. Ze bieden een omvangrijk pakket aan auto gerelateerde financiële diensten, autofinancieringen, leasing- en servicecontracten alsmede financieringsproducten voor de handel en verzekeringen. Eind 2016 beschikten ze over vorderingen ter waarde van rond de 9,6 miljard euro," aldus Opel in een verklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding