Ferrari mikt op een miljard winst

Ferrari denkt dit jaar een brutowinst te kunnen halen van rond de 1 miljard euro. Eerder werd nog uitgegaan van 950 miljoen euro maar de zaken gaan de laatste tijd zo goed dat die voorspelling naar boven is bijgesteld.

Ferrari verkocht in het derde kwartaal 2.046 auto’s, en dat is 64 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is ook de grens van 2.000 auto’s in drie maanden overschreden. In de eerste negen maanden zijn nu 6.381 nieuwe Ferrari’s aan de man of vrouw gebracht, vijf procent meer dan een jaar geleden. De toename is vooral te danken aan de 12-cylinder modellen zoals de GTC4Lusso en de LaFerrari Aperta want aan V8’s worden er juist wat minder verkocht. De omzet kwam over het laatste kwartaal bijna zeven procent hoger uit op 836 miljoen. Ook wat die omzet betreft heeft Ferrari nu de lat voor heel 2017 hoger gelegd en wel op 3,4 miljard euro.

Formule 1

Los van de financiële cijfers heeft Ferrari laten doorschemeren dat het mogelijk uit de Formule 1 stapt. Dat zou kunnen gebeuren ‘als de nieuwe eigenaar van F1, mediabedrijf Liberty Media, beslissingen neemt die tegen onze belangen indruisen,’ aldus Sergio Marchionne die ook nog altijd CEO van Ferrari is. Marchionne stelt dat hij wel achter de besparingen staat maar: ‘’Formule 1 zit in ons DNA sinds de dag dat we zijn geboren. Maar als ze de zandbak gaan veranderen op zo’n manier dat het geen herkenbare zandbak meer is, dan stappen we eruit."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari mikt op een miljard winst - Automobielmanagement.nl

Ferrari mikt op een miljard winst

Ferrari denkt dit jaar een brutowinst te kunnen halen van rond de 1 miljard euro. Eerder werd nog uitgegaan van 950 miljoen euro maar de zaken gaan de laatste tijd zo goed dat die voorspelling naar boven is bijgesteld.

Ferrari verkocht in het derde kwartaal 2.046 auto’s, en dat is 64 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is ook de grens van 2.000 auto’s in drie maanden overschreden. In de eerste negen maanden zijn nu 6.381 nieuwe Ferrari’s aan de man of vrouw gebracht, vijf procent meer dan een jaar geleden. De toename is vooral te danken aan de 12-cylinder modellen zoals de GTC4Lusso en de LaFerrari Aperta want aan V8’s worden er juist wat minder verkocht. De omzet kwam over het laatste kwartaal bijna zeven procent hoger uit op 836 miljoen. Ook wat die omzet betreft heeft Ferrari nu de lat voor heel 2017 hoger gelegd en wel op 3,4 miljard euro.

Formule 1

Los van de financiële cijfers heeft Ferrari laten doorschemeren dat het mogelijk uit de Formule 1 stapt. Dat zou kunnen gebeuren ‘als de nieuwe eigenaar van F1, mediabedrijf Liberty Media, beslissingen neemt die tegen onze belangen indruisen,’ aldus Sergio Marchionne die ook nog altijd CEO van Ferrari is. Marchionne stelt dat hij wel achter de besparingen staat maar: ‘’Formule 1 zit in ons DNA sinds de dag dat we zijn geboren. Maar als ze de zandbak gaan veranderen op zo’n manier dat het geen herkenbare zandbak meer is, dan stappen we eruit."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding